Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Javni poziv za revitalizaciju poslovnih prostora

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je u okviru Poduzetničkog impulsa 2015. Javni poziv "Revitalizacija poslovnih prostora" – Drugi krug.

Prioritet ovog Javnog poziva je jačanje konkurentnosti mikro i malih poduzetnika i poticanje njihovog rasta i razvoja. Cilj Poziva je stavljanje u funkciju poslovnih prostora u državnom vlasništvu i vlasništvu jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave.

U proračunu Ministarstva za ovu namjenu u prvom krugu planirano je ukupno 4.437.500,00 kuna, a intenzitet potpore može iznositi do 100% od ukupno prihvatljivih troškova iskazanih u tablici proračuna projektnog prijedloga.

Ovaj Javni poziv namijenjen je mikro i malim poduzetnicima sukladno Preporuci Europske komisije 2003/361/EC od 6. svibnja 2003. godine. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 20.000,00 kuna, a najviši 50.000,00 kuna.

Prijave se zaprimaju isključivo od 28. 9. 2015. do 19. 10. 2015. godine.

Prihvatljive projektne aktivnosti su:

-          uređenje i opremanje poslovnog prostora u dugoročnom najmu,
-          prilagodba, prenamjena i proširenje poslovnog prostora i
-          prilagodba poslovnog prostora za osobe s invaliditetom.

Prihvatljivi troškovi su:

-          svi troškovi uređenja i opremanja poslovnog prostora,
-          svi troškovi prilagodbe, prenamjene i proširenja poslovnog prostora i
-          troškovi vezani uz prilagodbu poslovnog prostora za osobe s invaliditetom.

Sve informacije, uključujući i Javni poziv dostupne su na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta www.minpo.hr na linku http://www.minpo.hr/default.aspx?id=6266