Udruženje obrtnika Nova Gradiška

TechExpo Celje 2018

Novi tehnološki sajam TechExpo Celje na kojem se očekuje 500 najboljih robnih brendova iz tog područja, održat će se na celjskom sajmištu od 18. do 21. travnja 2018. godine.

Četvrta industrijska revolucija koja već temeljito mijenja naš način života, rada i međusobnog razumijevanja, poziva na promjene i kod sajmova. Na Celjskom sajmu stoga postavljaju nove temelje tehnološkom sajmu TechExpo Celje. Kako kažu u Celju, iz svoje tradicije strukovnih bienalnih sajmova upotrijebit će ono dobro i to nadograditi novim sadržajnim područjima.

Energetika, održavanje, drvna industrija, automatizacija na jednom mjestu

TechExpo Celje 2018. obuhvatit će dugogodišnja sadržajna područja energetike te industrijskog održavanja i čišćenja. Dodana su i nova tehnološka područja automatizacije, mehatronike i industrijske elektronike, strojeva za obradu drva, alata i repromaterijala te šumarske tehnologije. Nova sadržajna područja čine cjelinu i omogućuju predstavljanje novim ponuđačima proizvoda i usluga.

Područje energetike sadržajno će biti namijenjeno instalaterima strojnih instalacija, projektantima i distributerima električne energije. Uz grijaću tehniku, hlađenje i ventilaciju, opskrbu vodom i vodovodne te sanitarne instalacije za industriju i poslovne korisnike, organizatori sajma posvetit će se i energetski učinkovitim proizvodim procesima te ekološkim aspektima učinkovitog energetskog upravljanja koje se odnosi na sve poslovne korisnike.

Voditelji održavanja i voditelji ulaganja u tvrtkama, održavatelji strojeva i uređaja moći će provjeriti novitete na programu industrijskog održavanja i čišćenja. Učinkovito održavanje cilj je svake tvrtke, a na sajmu će posebna pažnja biti posvećena održavanju koje diktiraju branše u energetici, elektronici i industrija obrade drva.

Na 1. sajmu TechExpo Celje također će biti prisutni proizvođači, uvoznici i distributeri proizvoda i usluga povezanih s automatizacijom, mehatronikom, sustavima mjerenja, ispitivanja i kontrole u industriji, montažnom i operativnom tehnologijom, računalnim vidom, sustavima za pozicioniranje, tehnologijom pogona (rotacijskom i linearnom), senzorikom, sustavima nadzora, sustavima i uređajima za zaštitu i praćenje, sustavima napajanja te softverom i aplikacijskim rješenjima.

Program strojeva za obradu drva, alati i repromaterijal te šumarska tehnologija potpuno je novi sadržajni sklop koji je namijenjen drvnoj industriji i stolarskim radionicama. Drvna struka u Sloveniji, naime, praktički nema nijedan neovisni strukovni događaj koji bi vodećim igračima na tom području omogućio predstavljanje noviteta, ideja i strategija. Ciljna su skupina posjetitelja stolari, proizvođači namještaja, pilane, tesari, parketari, šumarski radnici.

Bogata događanja i u stručnom dijelu

Važan dio događaja na sajmu bit će i stručni program tijekom kojega će se domaći i strani stručnjaci dotaknuti aktualnih pitanja iz svojih područja, objašnjavaju organizatori Celjskog sajma. U stručnom programu obradit će se teme iz područja energetike, industrijskog održavanja, drvne industrije i automatizacije. Veliko zanimanje bez sumnje će privući Međunarodno natjecanje šumarskih radnika koje Celjski sajam posljednjeg dana sajma priprema u suradnji s Gospodarskim interesnim udruženjem za šumarstvo. U pet natjecateljskih disciplina borit će se ekipe iz Hrvatske, Italije, Austrije, Mađarske i Slovenije.

Celjski sajam daruje besplatnu ulaznicu

Organizator sajma, društvo Celjski sajam, poziva posjetitelje da radi lakšeg planiranja posjeta sajmu pogledaju dnevni program događanja na www.ce-sejem.si, gdje će biti objavljen i popis izlagača. Stručnim posjetiteljima iz inozemstva Celjski sajam daruje ulaznicu za besplatan posjet sajmu. Registracijom na www.ce-sejem.si (kod za registraciju E045DB02E9) možete ispisati besplatnu e-ulaznicu za sajam.

Izvor: HOK