Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Svi prijevoznici će do zadanog roka dobiti dozvole za međunarodni prijevoz tereta

Inicijativa HOK-a za produživanje više od 2000 licenci koje ističu 1. srpnja

Hrvatska obrtnička komora i ovim putem obavještava kako će svi zahtjevi prijevoznika za izdavanje isteklih licencija podneseni u roku biti riješeni tijekom današnjeg dana, dok će zahtjevi podneseni van roka propisanog zakonom biti riješeni najkasnije do sredine idućeg tjedna.

Naime, HOK je uputio zahtjev za hitnom reakcijom prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vezan uz neriješene zahtjeve prijevoznika za obnovu Licencije Zajednice koja većini obrtnika koji obavljaju međunarodni prijevoz tereta ističe tijekom srpnja 2023. godine. Ministarstvu je skrenuta pažnja kako dana 1. srpnja 2023. godine ističe rok važenja za više od 2000 licencija Zajednice za međunarodni cestovni prijevoz tereta i putnika izdanih s danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, a do kraja godine za još dodatnih 900 licencija. Uzimajući u obzir informacije s terena  prema kojima brojni prijevoznici do 30. lipnja 2023. godine nisu dobili rješenja svojih zahtjeva, od Ministarstva je zatraženo da žurno izda uputu za sve one kojima dozvole ističu 1. srpnja 2023. godine.

Slijedom našeg zahtjeva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je obavijest „Licencije za obavljanje prijevoza putnika i tereta u međunarodnom cestovnom prometu“ u kojoj su naglasili da je za produženje Licencije Zajednice za međunarodni cestovni prijevoz tereta ostalo još 250 neriješenih zahtjeva. Zahtjevi koji su pristigli u roku bit će riješeni u tijeku današnjeg dana, osim zahtjeva za koje je tražena i nije dostavljena dopuna. Očekuje se da će svi zahtjevi, neovisno o datumu podnošenja, biti obrađeni najkasnije do sredine idućeg tjedna.

Obavijest Ministarstva možete u cijelosti pročitati na poveznici.