Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Sastanak na temu Mjera aktivne politike zapošljavanja (MAPZ)

U prostorijama Hrvatske obrtničke komore, 4. listopada 2017. godine, održan je sastanak s predstavnicima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje na temu Mjera aktivne politike zapošljavanja (MAPZ).

Sastanak je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec, istaknuvši interes za suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje s ciljem unaprjeđenja položaja obrtnika poslodavaca.

„Poteškoće s kojima se obrtnici susreću na terenu često su posljedica neusklađenosti i neprovedivosti propisa i mjera te je nužna međuresorna suradnja kako bi se pronašla odgovarajuća rješenja.“, istaknuo je Ranogajec.

Ante Lončar, ravnatelj HZZ-a rekao je kako je potrebno izvršiti korekcije u provedbi mjera aktivne politike zapošljavanja, a Marina Nekić, zamjenica ravnatelja HZZ-a, kazala je kako ima loših poteza i od strane poslodavaca i od strane Zavoda te da se konstantno radi na usavršavanju sustava. Zaključeno je da će se zajednički izraditi prijedlozi unaprjeđenja mjera u svrhu njihova maksimalnog iskorištavanja.