Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Prijavite se na “Sajmove hrane i zdravog življenja”

U cilju promocije i promicanja svijesti o kvaliteti hrvatskih proizvoda čiji su nazivi zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, hrvatski otočki proizvodi te od značaja za razvoj organske proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede i Grada Zagreba, Zagrebački velesajam organizira Sajmove hrane i zdravog življenja od 18. do 21. listopada 2018. godine.

Zbog potrebe nadopune tradicionalnih Sajmova zdravog življenja kao tematska komponenta uvedena je i hrana. Hrana kao posebna tema predstavlja posebnu dodanu vrijednost u izlagačkom i u konferencijskom dijelu.

Sajmovi hrane i zdravog življenja čiji profil je prodajno-poslovnog i edukativnog karaktera, predstavljaju središnji nacionalni gospodarski događaj i najznačajniji tematski sajam u Jugoistočnoj Europi.

Za sudjelovanje na Sajmovima hrane i zdravog življenja pozvani su izlagači svih grana prehrane i poljoprivredne proizvodnje: velike, srednje, male i mikro tvrtke, institucije, LAG-ovi (Lokalne akcijske grupe) i strukovna udruženja.

Uz bogati izložbeni dio, Sajmove hrane i zdravog življenja prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanje pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama i uvjeti financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.  Ministarstvo poljoprivrede i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj organiziraju Okrugli stol na temu: „Nepoštene trgovačke prakse - pravni okvir u RH te stanje i pristup rješavanja ovog problema u EU“ na kojoj se očekuje sudjelovanje kompetentnih sudionika iz Hrvatske i Europske unije. U pripremi je i tema namijenjena krajnjim proizvođačima, koja će razmotriti sve aspekte vezane uz organiziranje otkupa i plasmana poljoprivrednih proizvoda u domaćem turističkom sektoru.

Uz Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb kao suorganizator, partneri na projektu su: Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo zdravstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Predstavništvo EK u Hrvatskoj, Hrvatska poljoprivredna agencija, Savjetodavna služba, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, Udruga općina u Republici Hrvatskoj.

Poveznica za prijavu:

http://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/izlagaci-2790/prijava-izlaganja-2796/2796

CJENIK.pdf 933,76 kB

Izvor: http://www.zv.hr/sajmovi-7/sajmovi-hrane-i-zdravog-zivljenja/izlagaci-2790/o-sajmu-3486/3486