Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Predsjednik Ranogajec sudjelovao na Javnoj tribini o programskim obavezama HRT-a

Na Hrvatskoj radio televiziji, 8. lipnja, održana je Javna tribina o programskim obavezama HRT-a, kojoj je cilj bio uključiti javnost, sve korisnike i važne aktere medijskog servisa u raspravu o obvezama Hrvatske radio televizije za razdoblje 2018.-2020.

Ispred Hrvatske obrtničke komore, javnoj raspravi doprinos je dao i predsjednik Dragutin Ranogajec, istaknuvši kako u dugoročnu strategiju i plan programa za predstojeće razdoblje mora biti dan prostor temama koje se bave poduzetništvom i obrtom, s naglaskom na mala i srednja poduzeća.

Također, istaknuo je predsjednik Ranogajec, promocija obrtništva putem televizijskih i radijskih kanala treba ići u smjeru privlačenja novih generacija, kojima će taj segment biti predstavljen na jedan pozitivan način, a istaknut će sve mogućnosti i proces ulaska u svijet poduzetništva i obrtništva. Strukovno obrazovanje također je jedna od tema koja zaslužuje medijski prostor, a ova javna rasprava upravo služi tome da se konstruktivni prijedlozi uvaže i uvrste u strategiju.

HRT kao javna medijska ustanova je bitan izvor informacija za sve obrtnike i obrtništvo u cjelini, stoga je sudjelovanje u raspravi ovakve vrste od izuzetne važnosti.