Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Praktične smjernice za poslodavce

Glavna uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje Europske komisije izdala je vodič „Zdravlje i sigurnost na radu svačija su stvar, Praktične smjernice za poslodavce“.

Vodič na 27 stranica na hrvatskom jeziku sadrži pregled glavnih obveza te postojećih alata i resursa koji mogu pomoći da se obveze iz područja zaštite na radu provedu u praksi.

Praktični vodič omogućuje poslodavcima, pomoći pri uspješnom upravljanju zaštitom zdravlja i sigurnošću na radu (ZZS) u skladu sa zakonodavstvom EU-a odnosno RH.

Dobre mjere za osiguravanje zaštite zdravlja i sigurnosti korak su u pravom smjeru bez obzira na vrstu obrta koju obavljate. Smanjenjem nezgoda i bolesti na radu izravno se poboljšavaju vaši rezultati. Samo 2013. u EU izgubljeno je najmanje 300 milijuna radnih dana zbog nezgoda na radu i zdravstvenih problema povezanih s radom. U zdravom i sigurnom radnom okruženju raste motivacija i predanost osoblja. Pozitivni rezultati u pogledu zaštite zdravlja i sigurnosti također su odlična preporuka za vaš obrt koja vam može pomoći da privučete nove talente, kupce i ulagače.

Više o tome na: http://zuznr.hr/wp-content/uploads/2017/04/Zdravlje-i-sigurnost-na-radu-svacija-su-stvar-vodc.pdf

Svima nam je u interesu isti cilj: zaštita zdravlja i sigurnost na radu zaista se tiču svih! Nadam se da će vam ove praktične smjernice pomoći da ga ostvarite.

Marianne Thyssen, Europska povjerenica za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost radne snage