Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Poziv obrtnicima vjerovnicima Agrokora i povezanih društava

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu i pokretanjem postupka izvanredne uprave nad Agrokorom i svim njegovim ovisnim i povezanim društvima od 10. travnja, svim vjerovnicima, tako i obrtnicima, omogućena je prijava njihovih potraživanja.

Trgovački sud u Zagrebu imenovao je Antu Ramljaka izvanrednim povjerenikom Agrokora te zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, a čime je omogućena deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.

Pozivaju se vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u skladu s  pravilima Stečajnog zakona o prijavi tražbina (čl.257 SZ) u roku od 60 dana od dana objave ovog rješenja, odnosno do 8. lipnja, na adresu AGROKOR d.d., Zagreb,Trg Dražena Petrovića 3, s obveznom naznakom ''prijava - za izvanrednog povjerenika''.

Rješenje Trgovačkog suda nalazi se na poveznici: https://e-oglasna.pravosudje.hr/?q=node/1030307   (pod „preuzmi“ treba otvoriti dokument).

Trg.sud_rjesenje_otvaranje_povjerenik_2017-04-10