Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Partnerstvom do kvalitetnijeg naukovanja – potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju do bolje suradnje

Memorandumom o razumijevanju o uspostavi partnerstva za naukovanje u Republici Hrvatskoj, koji će se u prostoru Hrvatske obrtničke komore potpisati 29. siječnja, formalizirat će se uspostava partnerstva za naukovanje između potpisnika.

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt  Erasmus + „Uključite se u EP4A: Europska partnerstva za naukovanje“, koji za cilj ima promovirati naukovanje izgradnjom partnerstva između relevantnih dionika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju to jest nadležnih ministarstava i agencija, komora, tvrtki, strukovnih škola i socijalnih partnera.

Memorandumom o razumijevanju o uspostavi partnerstva za naukovanje u Republici Hrvatskoj, formalizirat će se uspostava partnerstva za naukovanje između potpisnika: Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, u ime kojeg će potpisnica biti potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica, dr.sc.Martina Dalić, Ministarstva znanosti i obrazovanja, u ime kojeg će dokument potpisati ministrica, prof.dr.sc. Blaženka Divjak, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, u ime kojeg će potpisnik biti ministar, mr.sc. Marko Pavić te u ime Ministarstva turizma u ime kojeg će potpisnik biti ministar Gari Cappelli. Potpisnik u ime Agencije za strukovno obrazovanje bit će ravnatelj Mile Živčić, a u ime Hrvatske gospodarske komore predsjednik Luka Burilović. Ispred Hrvatske obrtničke komore „Memorandum“ će potpisati predsjednik Dragutin Ranogajec.

Nakon potpisivanja ovog važnog dokumenta koji će dati novi zamah razvoju suradnje u svrhu promicanja važnosti i značaja strukovnog obrazovanja i naukovanja, održat će se i okrugli stol pod nazivom „Partnerstvom do kvalitetnijeg naukovanja“.

Cilj ovog okruglog stola je održati raspravu na temu trenutačnog stanja naukovanja te što se može i treba učiniti kako bi se položaj naukovanja unaprijedio. Nakon rasprave i iznesenih zaključaka, bit će potpisana i „Izjava o potpori partnerstvu za naukovanje“, koju će potpisati predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, strukovnih škola, županije i poslodavaca.