Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Otvoreni javni poziv „Naukovanje za obrtnička zanimanja“

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv „Naukovanje za obrtnička zanimanja“.

Cilj  je osigurati usvajanje ključnih vještina i kompetencija u deficitarnim obrtničkim zanimanjima i osigurati kvalitetno obrazovane kadrove koji mogu potaknuti zapošljavanje i samozapošljavanje u obrtništvu.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva, zadruge i ustanove) koja izvode praktičnu nastavu i vježbe naukovanja za učenike koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“ broj 42/08).

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva je 3.000.000,00 kuna, od čega je najniži iznos potpore koji se može dodijeliti je 15.000,00 kuna, a najviši 150.000,00 kuna.

Intenzitet potpore je:

- do 80% prihvatljivih troškova vezanih uz iznos prosječnih nagrada koje se u tekućoj školskoj godini isplaćuju učenicima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta za ostvareno radno vrijeme planirano izvedbenim planom i programom praktične nastave i vježbi naukovanja

- do 50% utvrđenog najvišeg mogućeg iznosa potpore za naknadu mentoru (najviše 75.000,00 kuna).

Prijave se zaprimaju isključivo od 01.09.2016. godine. Otvoreni javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 11.11.2016. godine.

Prijava za dodjelu bespovratne potpore podnosi se putem pripadajućeg Prijavnog obrasca. Uz ispunjeni Prijavni obrazac obavezno se prilaže i tražena dokumentacija. Prijava (Prijavni obrazac s traženom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 01.09.2016. godine na adresu:

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA
„Prijava na Otvoreni javni poziv – Naukovanje za obrtnička zanimanja“
Ulica grada Vukovara 78
10000 ZAGREB

Dokumentacija uz natječaj nalazi se u prilogu.

Izjava o korištenim potporama male vrijednosti - naukovanje
Obrazac Privremenog izvjestaja o provedbi
Obrazac Ugovora - naukovanje
Obrazac Završnog izvjestaja o provedbi
Prijavni obrazac NAUKOVANJE
Skupna izjava - NAUKOVANJE
Uputa za isplatu - naukovanje