Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Održane 20. Poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018.“

Tradicionalne 20. Poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018.“  održane su prošlog vikenda (19. i 20. siječnja 2018. godine) u Novoj Gradiški, u Društvenom domu i Domu kulture. Tema ovogodišnje manifestacije bio je Sv. Vinko s naglaskom na vina novogradiškog kraja.

Dvadesete po redu Poljoprivredno-poduzetničke ideje „Nova Gradiška 2018." otvorila je Dunja Magaš, državna tajnica u ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, a svečanosti otvorenja bili su nazočni mnogi predstavnici ministarstava i jedinica lokalne samouprave.

Organizatori manifestacije bili su Brodsko-posavska županija, grad Nova Gradiška, LAG Zapadna Slavonija te Turističke zajednice Brodsko-posavske županije i grada Nova Gradiška uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede.

I ove godine, Udruženje obrtnika Nova Gradiška bilo je suorganizator navedene manifestacije uz Hrvatsko šumarsko društvo – ogranak Nova Gradiška, Udruge vinogradara i voćara novogradiškog područja, Savjetodavnu službu, HKG – Županijsku komoru Slavonski Brod, Hrvatsku poljoprivrednu agencija te CTR – Razvojnu agenciju Brodsko-posavske županije d.o.o.

20180119_174148Posjetitelji su tijekom održavanja manifestacije, osim u stručnim predavanjima, mogli uživati i u bogatom cjelodnevnom programu obogaćenom nastupima kulturno umjetničkih društava, a članovi Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Nova Gradiška prisutnima su prezentirali izradu tradicijskih frizura.

 

Cilj manifestacije ponajprije je bio educirati poljoprivrednike o najnovijim tehnološkim dostignućima u proizvodnji i prilikama koje pružaju EU fondovi te obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima omogućiti da na izložbenom prostoru pokažu svoje proizvode i sve ono što mogu ponuditi tržištu. Ove godine, u sklopu izložbenog dijela manifestacije, izlagao je 51 izlagač.

20180119_164044

Zbog spoja sajamskih i edukativnih, izložbenih i stručnih, turističkih i poljoprivrednih sadržaja, Poljoprivredno–poduzetničke ideje postale su respektabilna manifestacija koja se prepoznaje i izvan granica Brodsko-posavske županije.

Foto: G.I. NG-Buntovnici