Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Održana 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška za novo mandatno razdoblje 2018.-2022.

U prostorijama Udruženja obrtnika Nova Gradiška, u petak, 21. rujna 2018. godine, održana je 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Nova Gradiška za mandatno razdoblje 2018.-2022.

Za predsjednika Udruženja obrtnika Nova Gradiška ponovno je jednoglasno izabran g. Tomislav Šimić, koji se prisutnima zahvalio na povjerenju te istaknuo kako ih u novom mandatu i narednom razdoblju čeka mnogo zajedničkog rada.

Sedam cehova Udruženja obrtnika Nova Gradiška, na izbornim sjednicama, izabralo je svoje predstavnike u Skupštinu i Upravni odbor Udruženja obrtnika. Tako je konstituiran novi saziv Skupštine od 19 članova i to: Tomislav Mulc, Tomislav Šimić i Damir Ocvirek kao predstavnici ceha proizvodnog obrta, Željko Milošević, Antun Andrašić, Josip Tokić, Jasna Popadić, Ksenija Džanija i Dinko Šuliček kao predstavnici ceha uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera, Viktorio Brdar i Ljiljana Šoch kao predstavnici ceha ugostitelja, Janko Paunov, Marija Vukšić i Mario Đurić kao predstavnici ceha trgovine, Josip Mirčić i Ivan Klindžić kao predstavnici ceha graditeljstva, Gabrijel Babić i Dejan Križanić kao predstavnici ceha poljodjelstva i slatkovodnog ribarstva te Božica Kedačić kao predstavnica ceha frizera i kozmetičara.

Na dužnost potpredsjednika izabran je Željko Milošević.

Verificirani su mandati članovima Upravnog odbora koje su predložili cehovi: Tomislav Mulc, Željko Milošević, Viktorio Brdar, Janko Paunov, Josip Mirčić, Gabrijel Babić i Božica Kedačić.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su: Jasna Popadić, Dražen Buturac i Ksenija Vlainić.

Na sjednici su izabrani i predstavnici Udruženja obrtnika Nova Gradiška u Skupštinu OKBPŽ: Željko Milošević, Tomislav Šimić, Josip Mirčić, Janko Paunov i Viktorio Brdar, te predstavnik Udruženja u Upravni odbor OKBPŽ, Tomislav Mulc.

Predsjednik Udruženja, u svom Programu djelovanja za naredno razdoblje, istaknuo je smjernice rada. Između ostalog, naglasio je kako je plan, u narednom razdoblju, potaknuti članstvo i vodstvo cehova da iznose svoje probleme te moguća rješenja istih. Jedna od glavnih zadaća će biti zaštita i zastupanje interesa članova pred tijelima jedinica lokalne samouprave, pri čemu je istaknuo odličnu suradnju sa predstavnicima Grada, a posebno se zahvalio gradonačelniku g. Vinku Grgiću. U narednom razdoblju povećati će se angažman i suradnja sa ostalim jedinicama lokalne samouprave. Isto tako, istaknuo je kako je prijeko potrebno pokrenuti aktivnosti na području upoznavanja budućih učenika strukovnih zanimanja sa prednostima školovanja za ista, kako bi se nakon školovanja mogli zaposliti.

Čestitke i dobru suradnju u narednom mandatu, poželjeli su zamjenik gradonačelnika g. Borislav Vidošić, predstavnici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška te predsjednica Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, gđa. Jelena Ivaniš, koja je iskoristila ovu priliku te je predstavnicima Udruženja obrtnika Nova Gradiška uručila Zahvalnice Obrtničke komore Brodsko-posavske županije za rad u njihovim tijelima u prošlom mandatnom razdoblju. Isto tako, g. Josipu Tokiću uručila je i Povelju Hrvatske obrtničke komore.

Foto: Radio Nova Gradiška