Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Održan sastanak u sklopu projekta „BequalApp“

Drugi sastanak partnera projekta BequalApp: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work-Based Learning (Samoprocjena za osiguranje kvalitete u naukovanju i učenju temeljenom na radu) održan je 9. i 10. svibnja u Sloveniji.

Glavna tema sastanka bilo je određivanje indikatora kvalitete koji će se koristiti prilikom pripreme upitnika za samoprocjenu strukovnih škola i poslodavaca.

Opći cilj projekta BequalApp je razviti osiguranje kvalitete u naukovanju i drugim oblicima učenja temeljenog na radu, u državama koje sudjeluju u projektu, kroz promoviranje kulture samoprocjene (benchmarking), mjerenja pokazatelja kvalitete i umrežavanja između strukovnih škola i poslodavaca.

Nositelj projekta je Industrijska i obrtnička komora Kaunas iz Litve dok su partneri uz Hrvatsku obrtničku komoru, konzultantska i obrazovna ustanova IDEC iz Grčke, Institut Republike Slovenije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, Agencija za strukovno obrazovanje i osposobljavanje iz Hrvatske, Sveučilište u Regensburgu, Europska udruga instituta za strukovno obrazovanje i osposobljavanje sa uredom u Bruxellesu te Effebi, udruženje poslodavaca u bankarskom sektoru iz Italije.

Projekt je započeo u listopadu 2018. godine, a trajat će 2 godine.

Ciljna skupina projekta su strukovne škole te poslodavci uključeni u provedbu naukovanja i učenja temeljenog na radu. Također, projekt cilja na donositelje odluka, istraživače i praktičare u sustavu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

 IZVOR: HOK