Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Održan Info-forum „Hrvatsko gospodarstvo na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu (IHM)“

Hrvatski obrtnici uz potporu HOK-a i u 2019. godini izlagat će na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu, jednom od najvećih takve vrste u svijetu

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) 06. prosinca održan je Info-forum, na kojem su se mogle doznati sve informacije o ovom sajmu, a najavljen je i nastup hrvatskih obrtnika u 2019. godini.

Sanja Želinski-Matunec, šefica Odjela za međunarodnu suradnju i savjetovanje HOK-a naglasila je kako je sajam u Münchenu  mjesto tradicionalne prezentacije ponude hrvatskog obrtništva već 26 godina, koliko Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira nastup obrtnika i poduzetnika na ovom najvažnijem obrtničkom sajmu u Europi. Hrvatska obrtnička komora organizira cjeloviti nastup svojih članova, a uz samu organizaciju nastupa, sufinancira 50 % troškova uređenog izložbenog prostora po principu uključenog transporta i uređenja štanda „ključ u ruke“.

Nastup na sajmu u Münchenu 2018. bio je dio projekta „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova putem organizacija za poslovnu podršku“. Projekt obuhvaća poticanje internacionalizacije MSP-ova organizacijom 14 informativnih događanja, 12 zajedničkih nastupa na međunarodnim sajmovima u inozemstvu,16 poslovnih susreta te  nastupom Hrvatske kao zemlje - partnera temeljem odluke Vlade RH.

Hrvatska obrtnička komora i nakon završetka ovog projekta nastavlja poticanje internacionalizacije poslovanja svojih članova, organizacijom i sufinanciranjem nastupa na nizu međunarodnih sajmova  u 2019. godini.

Tonči Belan, predstavnik tvrtke „Belimpex d.o.o.“, generalnog zastupnika sajma München u Hrvatskoj, predstavio je veliki potencijal i važnost ovog sajma iznijevši podatke o kapacitetima  izložbenih prostora, broju izlagača na Međunarodnom obrtničkom sajmu kao i stručnih posjetitelja koji svojom kupovnom moći i gospodarskim potencijalom doprinose uspješnosti nastupa sudionika.

Sajam obrtništva u Münchenu 2019. bit će dobra prigoda za prezentaciju potencijala hrvatskog obrtništva i malog poduzetništva te se stoga pozivaju zainteresirani obrtnici da prijave svoj nastup na sajmu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Svi oni koji žele biti posjetitelji ovog sajma, mogu se obratiti predstavnicima tvrtke „Belimpex d.o.o.“ iz Zagreba, putem e-mail: office@belimpex.hr  i stranice: www.belimpex.hr

U prilogu se nalazi prezentacija tvrtke „Belimpex d.o.o.“ o Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu te kalendar svih sajamskih priredbi za 2019. godinu.

IHM 2019_HOK_INFO FORUM.pptx 3,88 MB

Kalendar sajmova u Muenchenu u 2019 godini.pdf 313,05 kB

Izvor: HOK