Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Održan 5. Kongres poduzetnica 2020.

Na Međunarodni dan žena, 08. ožujka 2020. godine, u Kongresnom centru Plaza u Zagrebu, održan je peti po redu Kongres poduzetnica, najveće poslovno okupljanje žena u poduzetništvu Hrvatske i regije.

Kongres poduzetnica organizirali su Ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, te u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška, generalnim pokroviteljem i pokroviteljima Gradom Pakracom i Gradom Županjom te partnerima projekta Turističkom zajednicom Zagreba, Zakladom Konrad Adenauer, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom zajednicom županija.

Ove godine koncept Kongresa bio je posvećen temama uspjeha, motivacije za uspjeh u poduzetništvu, kao i cijelom nizu pozitivnih primjera vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta koji su svojim djelovanjem, nerijetko preko obilja izazova i stranputica, ipak došli do uspjeha na svom putu.

Na Kongresu je osim raznih predavanja održano i nekoliko panela, kroz koje se govorilo o ženskom networkingu, o tome koliko storyteling prodaje proizvod ili uslugu, o ženi kao nepresušnom izvoru motivacije i inspiracije, te o mladim poduzetnicima koji su zahvaljujući velikoj upornosti uspjeli u poslovnim krugovima, unatoč mladosti i manjku poslovnog iskustva.

U panelu - Ženski networking - nedosanjani san ili učinkovito djelovanje sudjelovala je gđa. Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika grada Nove Gradiške, dok je u panelu - Žena - nepresušno vrelo motivacije i inspiracije sudjelovala gđa. Ljiljana Šoch, vlasnica obrta EXCLUSIVE EVENTS iz Nove Gradiške.

Ove godine po prvi puta su dodijeljene  nagrade Naj - poduzetnica i to u kategorijama: Naj-poduzetnik, Naj-početnica, Naj-inspiracija te glavna nagrada Naj - poduzetnica.

Nagradu Najinspiracija 2020. dobila je gđa. Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške.