Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Objavljen natječaj Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je poziv za dostavu projektnih prijava za natječaj "Inovacije novoosnovanih MSP" vrijedan 22,8 milijuna kuna.

Objavljeni poziv namijenjen je novoosnovanim trgovačkim društvima, obrtima, kao i ostalim subjektima koji se bave ekonomskom djelatnošću, koji u trenutku predaje projektne prijave nisu stariji od 36 mjeseci, pod uvjetom da nisu raspodjelila dobit te nisu osnovana spajanjem.

Iznosi pojedinačnih potpora kretat će se od 150 tisuća kuna do 1,5 milijun kuna.

Sufinancirat će se razvoj inovacija koje će rezultirati proizvodom ili uslugom koji su novost u ponudi poduzeća ili novost na tržištu.

Projektne prijave se podnose od 10. lipnja 2016. pa sve do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31. prosinca 2016. godine, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 90 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Cilj ovog poziva je potaknuti razvoj novoosnovanih poduzeća, prijenos inovativnih ideja poduzetnika u tržišno uspješne poslovne poduhvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga. Druga svrha ovog Poziva je izravno podržavati inovativna novoosnovana poduzeća koja su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjerena na napredne i inovativne proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti.

Dodatne informacije i natječajna dokumentacija na linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1193