Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Obilježen Dan Brodsko-posavske županije

Svečanim programom u prostorima brodske Glazbene škole, u utorak, 16.04.2019. godine, obilježen je Dan Brodsko-posavske županije. Na svečanoj sjednici Županijske skupštine zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama dodijeljena su županijska priznanja i nagrade.

Temeljem prijedloga Udruženja obrtnika Nova Gradiška, godišnju nagradu „Kovanica od zlata“ dobio je g. Damir Ocvirek, vlasnik obrta METALOPLAST – Batrina, za postignute rezultate u proizvodnji polietelina i polietilenske ambalaže za poljoprivredu, građevinarstvo, industriju i domaćinstvo te modernizaciju i uvođenje novih tehnologija u proizvodne procese.

„Kovanicu od zlata” dobili su još i  Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ilija Šarčević iz Sikirevaca, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivan Pospišil iz Starog Petrovog Sela, Dunja Vanić, Zlatko Bunjevac, Ivo Đogaš, Karlo Trlin i Ivan Kuprešak.

Zlatni grb, nagrada za životno djelo uručena je prof.dr.sc. Bojanu Jelaković, za izniman doprinos i postignute rezultate u razvoju zdravstvene djelatnosti, osobito u istraživanju i otkrivanju uzročnika endemske nefropatije.

Plaketa Brodsko posavske županije uručena je Udruzi Sikirevački motivi, Državnom arhivu Slavonski Brod, Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja, Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti dislocirani studij u Slavonskom Brodu i Zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. Povelje zahvalnosti Brodsko-posavske županije dobili su Mario Mandžukić i Ivica Olić, za osobite sportske rezultate i doprinos promociji Brodsko-posavske županije.

Čestitamo svim dobitnicima.