Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Narodne novine d.d. – novi partner za nove pogodnosti u projektu HOK Zajednička nabava

Narodne novine d.d. su lider na hrvatskom tržištu uredskog i školskog pribora.

U asortimanu,  koji broji više od 20.000 artikala, može se pronaći sve što je potrebno za poslovanje tvrtki svih veličina. U ponudi je široki izbor sitnog potrošnog uredskog materijala, registratora, kuverti, naljepnica, fotokopirnog papira i tonera (originalnih i zamjenskih), uništavača papira, informatičke opreme i svega ostalog potrebnog za funkcioniranje ureda.

Tvrtka je zastupnik mnogih uglednih svjetskih tvrtki, kao što su Schneider, Herlitz, Wedo, Kores, Edigs, Jolly, Maped, Rebell, Foldermate, Mary Uchida. Narodne novine d.d. imaju 38 maloprodajnih poslovnica širom Hrvatske, kao i veleprodajna središta po regijama te web trgovinu (e-trgovina.nn.hr).

Tiskarska djelatnost je jedna od tri osnovne djelatnosti Narodnih novina d.d. Prvi nakladnik Narodnih novina (Ljudevit Gaj) vlastitu je tiskaru otvorio 1838. I danas se (od 2005.) Narodne novine, službeni list Republike Hrvatske, tiskaju u tiskari Narodnih novina d.d. Uz tiskanje službenog lista RH i njegovog dodataka Međunarodnih ugovora, glavna je zadaća tiskare proizvodnja tiskanica.

Nakladničku djelatnost Narodnih novina d.d. čine tri glavne poslovne aktivnosti:

  1. nakladništvo Narodnih novina, službenoga lista RH
  2. nakladništvo pravne biblioteke Narodnih novina d.d. (udžbenici, monografije, komentari zakona, priručnici, zbirke propisa i biblioteka Europsko pravo)
  3. program pravne edukacije

Trgovina je jedna od osnovnih poslovnih aktivnosti Društva. Još je Ljudevit Gaj u prvoj polovici XIX. st. otvorio prvu novinarnicu, što predstavlja početak prodaje i ostvarivanja profita u trgovačkoj djelatnosti nakladnika i tiskara Narodnih novina. Slijedi prva knjigarna, koja odgovara današnjim knjižarama, a davne 1853. Gaj prodaje i školske udžbenike.

Među širokim asortimanom proizvoda koje danas komercijala Narodnih novina d.d. tijekom poslovne godine plasira na tržište fizičkim i pravnim osobama je 2.600 raznih tiskanica proizvedenih u vlastitoj tiskari i kod vanjskih tiskara, specijaliziranih poslovnih partnera.