Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Hrvatska obrtnička komora oslobodila sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore donio je Odluku kojom traži Skupštinu da oslobodi sve obrtnike plaćanja komorskog doprinosa u naredna tri mjeseca počevši od 1. travnja 2020. godine.

Dragutin Ranogajec, predsjednik HOK-a: “Smatramo da isključivo otpis svih javnih davanja može pomoći obrtnicima u prevladavanju ove krize. I to Hrvatska obrtnička komora prva pokazuje svojim primjerom oslobađajući obrtnike plaćanja komorskog doprinosa.

Vodeći računa i o razvoju situacije i sve većoj ugroženosti svih obrta u svim sektorima, tražimo otpis obveza za javna davanja umjesto odgode, jer odgoda neće zaustaviti otpuštanje radnika ni zatvaranje obrta.

U trenucima ove krize, i Hrvatska obrtnička komora i Udruženja obrtnika Nova Gradiška na raspolaganju su obrtnicima za sva pitanja, neumorno radeći na rješavanju problema i nedoumica u poslovanju svih specifičnih obrtničkih branši , a Hrvatska obrtnička komora je i maksimalno uključena u sve aktivnosti pri kreiranju gospodarskih mjera i kriterija. I dalje ćemo se svi zajedno, kako i do sada, snažno zalagati za opstanak najžilavijeg segmenta hrvatskog gospodarstva - obrtništva.