Udruženje obrtnika Nova Gradiška

HOK otvara help-desk liniju za naukovanje

Hrvatska obrtnička komora provodi projekt „Uključite se u europska partnerstva za naukovanje“ (EP4A) u  okviru programa Erasmus +K3 Europske unije u vrijednosti većoj od 460 000 eura.

Projekt se provodi u suradnji s partnerskim organizacijama iz međunarodnog okruženja: Slovačke, Srbije, Velike Britanije i Njemačke.

Cilj projekta je promovirati naukovanja kroz izgradnju partnerstava između posredničkih tijela, tvrtki, pružatelja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, javnih institucija i socijalnih partnera u državama koje sudjeluju u projektu. Ključna ciljna skupina su obrti, mala i srednja poduzeća bez ili sa malo iskustva u naukovanju.

U okviru projekta izrađene su web http://supportapprenticeships.eu/hr/ i Facebook stranica https://www.facebook.com/supportapprenticeships/, a od srijede 27. rujna ove godine uvodi se i posebna help-desk linija namijenjena poslodavcima zainteresiranima za provedbu naukovanja.

Help-desk linija se uvodi zato da zainteresirani poslodavci mogu na jednom mjestu dobiti informacije koje ih zanimaju – Hrvatska obrtnička komora, kao i područne obrtničke komore, tijekom cijele godine primaju upite vezane uz naukovanje i licenciranje, a veći se broj tih upita dobiva na početku školske godine u trenutku kada učenici traže mjesto za naukovanje.

Na pozive na jedinstveni broj telefona 01/4806 656 odgovarat će stručnjaci za obrazovanje zaposleni u Hrvatskoj obrtničkoj komori i područnim obrtničkim komorama. Osim općenitih informacija o naukovanju (koristi naukovanja, zašto se uključiti u naukovanje, u kojim zanimanjima se provodi naukovanje, zakonski propisi itd), stručnjaci će davati informacije o izdavanju dozvole (licencije) potrebne za primanje naučnika.

Uz telefonsku help-desk liniju otvorena je i posebna e-mail adresa: naukovanje@hok.hr.

Help-desk linija će biti posebno promovirana na nadolazećim info-danima u Rijeci i Splitu u listopadu i studenom 2017. godine.

Sve navedene aktivnosti organiziraju se u sklopu popularizacijske kampanje projekta EP4A. Za više informacija stojimo na raspolaganju na publicrelations@hok.hr ili 01 4806 670.