Udruženje obrtnika Nova Gradiška

HOK i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve dogovorili su zajedničku suradnju u cilju povezivanja svojih članova i razmjene iskustava.

Sporazum o suradnji potpisali su u Zagrebu predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik Udruženja trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve Šarūnas Kliokys.

Sporazum otvara niz mogućnosti za suradnju - na ostvarivanju zajedničkih interesa očuvanja i promicanja obrtništva i obrtničkih djelatnosti, na promociji obrtničkih zanimanja, obrazovanja za obrtnička zanimanja, majstorskih ispita te cjeloživotnog obrazovanja. Obje komore izražavaju interes suradnje na jačanju konkurentnosti i internacionalizacije poslovanja obrtnika kroz razne seminare, poslovne susrete te sajmove. Ujedno, radi ostvarivanja zajedničkih interesa,  komore će,  prema dogovoru, surađivati u zastupanju zajedničkih interesa pred domaćim i međunarodnim organizacijama kao i na zajedničkim projektima i projektima Europske unije.

Tijekom radnog susreta, prezentiran je ustroj obje komore i glavne aktivnosti i ovlasti, kao i zakonski okvir poslovanja te su razmijenjena iskustva s naglaskom na strukovnom obrazovanju.