Udruženje obrtnika Nova Gradiška

ETIČKI KODEKS- iskaz interesa

Jedan od mehanizama koji će doprinijeti stvaranju sigurnog okruženja za potrošače u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj je pristupanje poslovnih subjekata Etičkom kodeksu. Cilj Etičkog kodeksa je omogućiti transparentno uvođenje eura.

Svaki poslovni subjekt koji posluje u direktnom odnosu s potrošačima bit će pozvan pridružiti se inicijativi, a poslovnim subjektima koji pristupe Etičkom kodeksu omogućit će se dobivanje i postavljanje vizualne identifikacijske oznake - logotipa kojim će se potrošačima signalizirati kako se radi o pouzdanom poslovnom subjektu koji na ispravan način preračunava i iskazuje cijene i druge novčane iskaze vrijednosti te koji nije proces uvođenja eura iskoristio za neopravdano povećanje maloprodajnih cijena.

Online pristupanje Etičkom kodeksu bit će omogućeno prije početka razdoblja dvojnog iskazivanja cijena, odnosno koncem drugog, a najvjerojatnije početkom trećeg tromjesečja 2022. pa sve do 31. prosinca 2023. Informacija o tome kada mogu pristupiti online potpisivanju Etičkom kodeksu bit će, između ostalog, komunicirana i putem medijske kampanje.

Poslovni subjekt svojim pristupanjem jamči provedbu načela Etičkog kodeksa te time stječe pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake – logotipa, na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga, uključujući postavljanje vizualne identifikacijske oznake - logotipa i prilikom provođenja promotivnih i marketinških aktivnosti.

U svrhu izrade odgovarajućeg aplikativnog rješenja za online pristup poslovnih subjekata Etičkom kodeksu, molimo zainteresirane obrtnike koji namjeravaju pristupiti Etičkom kodeksu da iskažu interes slanjem e-maila na uo.nova.gradiska@hok.hr ili nazovu na telefon: 035 361763 do 22.ožujka 2022.godine.