Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Dodatne mjere za sprečavanje unosa i širenja novog koronavirusa u Hrvatsku – SARS-CoV-2

Hrvatski zavod za javno zdravstvo tijekom jučerašnjeg dana objavio je dodatne mjere vezane uz smanjenje unosa i širenja novog koronavirusa SARS-CoV-2 u Hrvatsku. Na popisu dodatnih mjera kategorizirane su zemlje/područja koje su najviše pogođene epidemijom bolesti COVID-19.

Prema uputi, hrvatski građani, kao i vozači koji ulaze u Hrvatsku iz zemalja/područja najviše pogođenih epidemijom bolesti COVID-19 (Kategorija 1*) podvrgavaju se 14-dnevnom zdravstvenom nadzoru u kućnoj karanteni/samoizolaciji. Ako nije moguća kućna karantena/samoizolacija, podvrgavaju se 14-dnevnoj organiziranoj karanteni. Isto tako, hrvatski građani, kao i vozači koji ulaze u Hrvatsku iz šireg popisa zahvaćenih zemalja/područja (Kategorija 2**) podvrgavaju se 14-dnevnom zdravstvenom nadzoru u kućnoj karanteni/samoizolaciji.

Popis najugroženijih zemalja/područja 1* i 2**, kao i sve propisane dodatne mjere možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/aktualnosti/dodatne-mjere-za-sprecavanje-unosa-i-sirenja-novog-koronavirusa-u-hrvatsku-9-ozujak-2020/