Udruženje obrtnika Nova Gradiška

26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023.

Poznat je novi termin održavanja 26. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023.

  • Osluškujući i poštujući želje naših izlagača, idući, 26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023.,, iako se prvotno nagađalo da bi se trebao održati u ožujku, održat će se u Virovitici od 17. do 19. veljače 2023. godine – naglasio je direktor Viroexpa Bojan Mijok.

Bit će to 26. izdanje najznačajnijeg gospodarskog sajma na ovom području koji se „vraća“ u svoj ustaljeni „zimsko-proljetni termin“.

  • 25. izdanje našeg sajma, koji je održan u rujnu, organizirali jer smo, nakon dvoipolgodišnje pauze, željeli nastaviti kontinuitet sajmovanja, pritom potaknuti gospodarstvo nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, ali i iz razloga jer smo prema onim izlagačima, koji su uplatili svoj dolazaka još 2020. godine, kada je sajam zbog pandemije prvi puta bio odgođen, bili to dužni napraviti. No, poštujući želje naših izlagača, vraćamo se na naš prvotni termin, a priprema za sajam već su počele – naglasio je Bojan Mijok.

Inače, prema rezultatima ankete koju je provela Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica u vrijeme 25. Viroexpa, 91,9 posto izlagača s ovogodišnjeg Viroexpa svoj je nastup na sajmu ocijenilo iznimno zadovoljnim, odnosno ocjenama vrlo dobar i odličan. Njih 89,2 posto je na sajmu ostvarilo poslovne kontakte s novim i postojećim poslovnim partnerima. Osim toga, 86,5 posto anketiranih iskazalo je interes za nastupom na 26. Viroexpu. Izlagači su sugerirali organizatorima da se sajam vrati u svoje „prvotno vrijeme“ odnosno u „zimu/proljeće“.

Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su već – Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, dok je tehnički organizator Viroexpo d.o.o.

Udruženje obrtnika Nova Gradiška planira organizirati kolektivan nastup članova na predmetnom Sajmu, uz sufinanciranu cijenu izložbenog prostora (ovisno o broju prijavljenih) i to članovima koji imaju uredno podmiren komorski doprinos.

Izvor: https://viroexpo.com.hr/2022/12/26-medunarodni-sajam-gospodarstva-obrtnistva-i-poljoprivrede-viroexpo-2023-odrzat-ce-se-od-17-do-19-veljace/