Udruženje obrtnika Nova Gradiška

21. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu 4. i 5. svibnja u Šibeniku

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira 21. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu 4. i  5. svibnja 2017. godine u Šibeniku.

Gospodarsku i razvojnu politiku Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta temelji na izgradnji poticajnog, jednostavnijeg i sigurnog poslovnog okruženja u kojemu poduzetnici svoj poslovni projekt pretočiti u stvarnost, rasti i razvijati se. S tim ciljem Ministarstvo provodi poticajne mjere za poboljšanje konkurentnosti, osobito mikro, malih i srednjih poduzetnika.

Osigurana su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije za poduzetničke projekte, kojima je svrha izravno potaknuti njihov razvoj i rast te se provodi niz mjera kako bi poduzetnike oslobodili od suvišnih administrativnih tereta i stvorili uvjete za poticajnije poslovno okruženje i jednostavnije poslovanje.

Ovogodišnji dvodnevni program ovog tradicionalnog savjetovanja i susreta s poduzetnicima započinje 4. svibnja (četvrtak) u 10 sati. Dođite i saznajte više o raspoloživim bespovratnim potporama iz proračuna Europske unije, kreditnim sredstvima koja su vam na raspolaganju, o natječajima koji su u tijeku, koji su najčešći propusti kod prijave projekata i kako ih izbjeći, što poduzetnicima donosi Nacionalni program reformi, koja je uloga potpornih institucija, više o start-up poduzetništvu i ključnoj ulozi inovacija i digitalizacije u podizanju konkurentnost. Možete poslušati iskustva poduzetnika koji su uspješno realizirali projekt uz potpore Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a najboljima u 2016. godini dodijeliti ćemo priznanja u posebnom programu prve večeri. 5. svibnja održat će se panel rasprava u kojoj će sudjelovati potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Martina Dalić i ministri iz resora ključnih za rast poduzetništva, te još niz aktualnih tema o kojima vas želimo informirati.

Prijavite se on-line na mrežnim stranicama www.mingo.hr

Uskoro će biti objavljen i program savjetovanja. Dobrodošli!