Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Uključite se u javno savjetovanje o prijedlogu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu

Hrvatska obrtnička komora poziva sve zainteresirane dionike da se uključe u aktualnu javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Komentare i prijedloge moguće je unijeti u sustav E-savjetovanja do kraja tjedna, 31. prosinca ove godine, a dostupno je putem poveznice https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=6492.

U ime svojih članova/ica, obrtnika čije su djelatnosti vezane uz cestovni prijevoz u e-savjetovanje uključila se i Hrvatska obrtnička komora nastojeći zaštititi njihove interese i osigurati ravnopravan tretman na tržištu ponude usluga prijevoza u cestovnom prometu.

Primjerice, novim Nacrtom prijedloga Zakona potiče se korištenje mobilne aplikacije kao mjernog uređaja pored taksimetra iako se u istraživanju kojeg je od Fakulteta prometnih znanosti naručilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture navodi da mogućnost pogreške u izračunu aplikacije iznosi u prosjeku između 5 i 10% dok najveća odstupanja bilježe grešku od čak 43%, dok je u taksimetru raspon odstupanja 0.1/0.2%.

Veći broj sudionika/ca koji će se uključiti u ovu javnu raspravu, sigurno će doprinijeti kvaliteti sadržaja Nacrta te u konačnici krajnjem korisniku omogućiti korištenje kvalitetne usluge, po prihvatljivim uvjetima.