Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Treća verzija Preporuka za sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija

HZJZ je objavio treću verziju Preporuka za sprečavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija.

Prema Preporuci, ako postoji mogućnost, preporučuje se organiziranje umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija na otvorenom.
Najveći broj posjetitelja koji mogu istovremeno boraviti u svim prostorima, uz poštovanje preporučene fizičke udaljenosti od 1,5 metra, organizator će odrediti sukladno veličini prostora prema kriteriju 4 m2 bruto površine po posjetitelju.
U zatvorenom i na otvorenim prostorima preporuča se omogućiti isključivo sjedeća mjesta. Preporučuje se unaprijed označiti sva sjedeća i stojeća mjesta međusobno udaljena najmanje 1,5 metar te ograničiti ulazak na najviše onoliko posjetitelja koliko ima označenih mjesta.
Također, plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen.

Najveći broj posjetitelja u zatvorenim prostorima je 500 ljudi, a na otvorenom 1000 ljudi.
U slučaju potrebe za organizacijom okupljanja s većim brojem posjetitelja, organizator je dužan zatražiti odobrenje teritorijalno nadležne službe civilne zaštite.
Isto tako, organizatori okupljanja koji očekuju dolazak više od 100 sudionika obvezni su dostaviti obavijest o održavanju okupljanja sukladno Uputama i preporukama za okupljanja.

Preporučuje se vođenje evidencije osoblja i izvođača te posjetitelja, na način da će se prikupljati osnovni podaci: ime, prezime i broj telefona. Evidenciju je nužno čuvati 14 dana.

Tekst Preporuke možete pronaći OVDJE.

IZVOR: Hrvatska obrtnička komora