Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Odluka o mjerama za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta tijekom epidemije COVID-19 i Preporuke za djelatnosti u međunarodnom cestovnom teretnom prometu

Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku kojom se vozačima teretnih vozila međunarodnog transporta određuje obvezna mjera strogog pridržavanja općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se, sukladno epidemiološkoj situaciji, objavljuju i redovito ažuriraju.

Ova Odluka odnosi se na hrvatske i strane državljane s odobrenim boravkom u Republici Hrvatskoj, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu. Što znači da prema novoj Odluci, vozači koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu nakon povratka iz inozemstva više ne moraju ići u samoizolaciju.

Stupanjem na snagu ove Odluke danom donošenja, stavlja se izvan snage Odluka o postupanju i primjeni karantene i kućne izolacije za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID-19. 

Odluku možete pronaći ovdje. 

Preporuke za djelatnosti u međunarodnom cestovnom teretnom prometu možete pogledati OVDJE. 

IZVOR: koronavirus.hr