Udruženje obrtnika Nova Gradiška

9. susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore 31. ožujka u Zagrebu

Hrvatska obrtnička komora organizira 9. susret prijevoznika, koji će se održati u petak, 31. ožujka 2017. godine u Velikoj dvorani Matice Hrvatskih obrtnika u Ilici 49 u Zagrebu, s početkom u 10:00 sati.

Na ovogodišnjem susretu, kroz izlaganja i raspravu, razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti s naglaskom na:
- odgovornost kod pretovara vozila
- ''rad na crno'' u kontekstu obavljanja prijevoza za vlastite potrebe
- periodičke tehničke preglede vozila i obvezu homologacije
- administrativne prepreke kod obavljanja prijevoza u nekim državama članicama EU
- problem neregistriranog i nelegalnog obavljanja djelatnosti u prijevozu putnika
- problemi brodara
- nedostatak potpora u obnovi voznog parka i poslovanja.

Na Susretu se očekuje izlaganje tema vezanih uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu (autobusi), autotaksi prijevoz i male turističke brodare. Koncepcija samog susreta pruža priliku svim sudionicima da saznaju nove informacije bitne za struku, ali i mogućnost da iznesu najznačajnije probleme te da ponude svoje viđenje rješenja.

Temeljem dobrih iskustava s već održanih stručnih susreta, namjera nam je i ove godine organizirati raspravu s ključnim sudionicima iz prijevozničke djelatnosti, ali i s predstavnicima izvršne vlasti, kako bi se odvojilo dovoljno vremena za primjerenu raspravu i donošenje prijedloga rješenja i zaključaka o ključnim problemima, prilikama i smjeru razvoja ove djelatnosti.