Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Ugostitelji, pronađite radnike na “Danima poslova u turizmu”!

Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo turizma pozivaju obrtnike ugostitelje i turističke djelatnike da se uključe u projekt „Dani poslova u turizmu“, kao poslodavci s ciljem pronalaska radne snage.

Dani poslova u turizmu održat će se 7. ožujka 2017. u Osijeku (za područje Slavonije), 14. ožujka 2017.  Zagrebu (za područje središnje Hrvatske) i  21. ožujka 2017. u Kninu (za ostala područja Hrvatske). Svaki od termina predviđa da se na njega odazovu osobe koje traže posao iz okolnih županija.

Prijevoz za nezaposlene osobe (nezaposleni su u obvezi posjeta na način da im se posjet računa kao jednomjesečno javljanje na Zavod)  te zainteresirane učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola organizirat će se putem područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Osim nezaposlenih osoba sa Zavoda za zapošljavanje, očekuje se i dolazak svih drugih zainteresiranih osoba koje traže posao, agencija za posredovanje u zapošljavanju i dr.

Za sve poslodavce organizatori snose trošak vezan za štandove (svi štandovi će imati prilagođen vizualni identitet te mogućnost uređenja mjesta za održavanje pojedinačnih razgovora sa zainteresiranim osobama).

Način suradnje – kako se uključiti / što trebam učiniti

Hrvatska obrtnička komora će u dogovoru sa vama i vašom područnom obrtničkom komorom osigurati da se predstavite na svim ili pojedinim događanjima, ovisno o vašem interesu.

Kako je i navedeno, ukoliko tražite radnike, u mogućnosti smo osigurati da se sami predstavite ili da mi predstavimo vaše potrebe, kroz objavu informacija iz formulara.

Da bi uopće bili u mogućnosti sudjelovati, morate prije svega ispuniti formular. Kroz iskazane potrebe za radnom snagom definirati će se i način predstavljanja istih.

Komorski sustav, područne obrtničke komore i udruženja imaju sve relevantne informacije o načinu i mogućnostima sudjelovanja na ovim događanjima.

Svim poslodavcima predlažemo sljedeće:

1. Ispunite formular o potrebama za radnom snagom na sljedećem linku

http://upitnici.hzz.hr/index.php?r=survey/index&sid=481758&lang=en&encode

Apeliramo na sve ugostitelje koji traže radnike da se prijave na ovaj link, iskažu potrebu za radnicima te na taj način potencijalno osiguraju potrebnu radnu snagu.

Nekoliko napomena:
- u samom formularu možete popuniti vaše potrebe za radnicima, a dodatno i želju za direktnim sudjelovanjem na događanjima
- nije nužno učitati logotip svoje tvrtke
- na pitanja sa zvjezdicom trebate obvezno odgovoriti.

2. U slučaju da sami želite doći i razgovarati s potencijalnim radnicima, osim što ste se prijavili na navedenoj stranici (linku), javite nam što hitnije i na e-mail kresimir.tomic@hok.hr ili cehovi@hok.hr namjeru vašeg dolaska. Radi ograničenog broja štandova omogućit ćemo članovima HOK-a, koji traže najmanje 10 radnika (po obrtu) da, ukoliko to žele, osiguramo poseban štand ili prostor za razgovore sa kandidatima na pojedinim događanjima.

3. Rok za ispunjavanje formulara je 10.veljače 2017.

HOK će biti centralno mjesto za pojedine dogovore sa POK-ovima, ministarstvima. Osoba zadužena za koordinaciju i komunikaciju je Krešimir Tomić, 01/4806 631; kresimir.tomic@hok.hr i cehovi@hok.hr.

Pozivno_pismo_Min_rada_i_mirovinskog_susutav_i_Min_turizma