Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Predstavnici Udruženja obrtnika Nova Gradiška darovali opremu kabinetu za konobare u Industrijsko obrtničkoj školi

Vrijedna donacija stigla je u petak učenicima i profesorima novogradiške Industrijsko obrtničke škole. Naime, predstavnici Udruženja obrtnika Nova Gradiška na čelu s predsjednikom Viktoriom Brdarom uručili su im donaciju kako bi pomogli učenicima u smjeru konobar:

– Budući se radi o djeci koja idu na praksu u naše objekte, i dosada smo donirali ovoj školi. U razgovoru s ravnateljicom Mirelom Brlić Trnka doznali smo da je kabinet za konobare najlošije opremljen, stoga smo im odlučili donirati blender za pripremanje koktela, frapea, shakeova te barsku opremu za pripremanje koktela. Ovo je relativno mala donacija nastojat ćemo u budućnosti činiti i pomoći i više. Sve su to učenici koji idu kod nas na praksu, želimo im omogućiti da dobro savladaju osnove posla i na taj način osiguravamo si radnu snagu. U najvećem broju slučajeva učenici koji završe ovaj smjer odu raditi na more, ali neki se zadrže i kod nas. Želimo ih dobro naučiti, pomoći im maksimalno i omogućiti da se dobro snađu na tržištu rada – kaže Brdar.

Na donaciji je zahvalila i ravnateljica škole Mirela Brlić Trnka, a zadovoljan dobivenom donacijom je i nastavnik ugostiteljskog posluživanja u ovoj školi Stjepan Mandić:

– Još jednom se želim zahvaliti Udruženju obrtnika na donaciji. Ona nam je jako vrijedna, a naši učenici će moći vrhunski obavljati svoje zadaće i dosta toga naučiti. Dobili smo profesionalnu opremu koju naša škola dosada nije imala. Trenutno se pripremamo za natjecanje koje će biti u Osijeku i dobivena oprema će nam itekako dobro doći – kaže Mandić.

 

Izvor: Radio NG https://radiong.hr/novogradiski-obrtnici-darivali-vrijednu-opremu-kabinetu-za-konobare-u-industrijsko-obrtnickoj-skoli/