Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Hrvatska obrtnička komora: Ugostitelji zadovoljni donesenim preporukama za rad

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a  Joso Smolić na sastanku Stožera civilne zaštite RH  održanom 4. svibnja s ravnateljem Stožera  Davorom Božinovićem, ministrom  turizma  Garijem Cappellijem   i ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  prof.dr. Krunoslavom  Capakom  obrazložio je prijedloge i uvjete vezane uz početak rada i otvaranja ugostiteljskih objekata.
Prijedlozi su prethodno  usuglašeni s predsjednikom Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Draženom Bobanom  i   Ministarstvom turizma te su kao zajednički stav  izneseni na sastanku  Stožera civilne zaštite RH.
Tri ključna zahtjeva odnosila su se na mogućnost rada u zatvorenom prostoru, dozvolu za  radno vrijeme od 6 do 23 sata i izbjegavanje dodatnih troškova u poslovanju zbog pridržavanja mjera zaštite u objektima, poput ugradnje zaštitnih pregrada.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas je objavio Preporuke za rad ugostiteljskih objekata, kojim se ova važna traženja uvažavaju.
„Zadovoljni smo što je Stožer civilne zaštite RH prihvatio prijedloge struke, pogotovo u dijelu koji se odnosi na rad i u zatvorenim prostorima uz poštivanje određenih epidemioloških mjera. Također je bilo važno da se rad dozvoli do 23 h jer većina ugostiteljskih objekata tada ostvaruje najveći promet. U ovih nekoliko dana pripremit ćemo se za rad i veselimo se otvaranju u ponedjeljak. Ovim putem pozivamo sve kolegice i kolege, ali i naše goste da pokažu društvenu odgovornost, drže se propisanih mjera, kako bi nam svima bilo lakše.“, rekao je Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

IZVOR: hrvatska obrtnička komora