Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Dođite na 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Splitu!

Pozivamo vas na 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 27. do 29. studenoga u Splitu, u hotelu „Le Meridien Lav“.

Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, a pokrovitelj Ministarstvo turizma RH.

U svjetlu predložene porezne reforme koja je trenutačno u saborskoj proceduri, nastojat ćemo kroz panel raspravu s nadležnim institucijama predstaviti traženja ugostitelja te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumente od predlagatelja za uvođenjem ovakve porezne reforme.

Pripremili smo i panel diskusiju s ugostiteljima iz zemalja EU i regije, kako bi iz prve ruke doznali na koji način ugostitelji rade i u kakvom poslovnom okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.

S iznimnim zadovoljstvom ove godine najavljujemo i gostovanje Emanuela Scarella, Michelinovog kuhara.

Namjera je osuvremeniti Kongres i na atraktivan način pružiti našim članovima nove aktualne teme, nove trendove, promovirati struku i njezin dignitet, kroz tematske radionice i panele, potaknuti i educirati ugostitelje kroz prezentacije i degustacije, predstaviti nove proizvode i sl.

Program

Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja.

Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 28. studenoga s početkom u 11:00 sati.

Izdvojeno iz programa – panel diskusije 28. studenoga, ponedjeljak

Iz programa želimo istaknuti panel diskusije, 28. studenoga u prijepodnevnom dijelu, s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i institucija o najvažnijim temama s kojima se ugostitelji susreću u svakodnevnom poslovanju, a to su :

Panel I : Ugostiteljstvo danas u Hrvatskoj i perspektive u sektoru 

  • Financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, Porezna reforma
  • Uporaba duhanskih proizvoda u ugostiteljstvu
  • Suradnja s inspekcijskim službama, siva ekonomija
  • Obrazovanje i stanje na tržištu rada

Panel II : Ugostiteljstvo van granica RH - iskustva ugostitelja iz regije / pregled financijskih  aspekata poslovanja, pozitivne zakonske prakse, problemi u struci /

Panel III:  Promocija hrvatske gastronomije i stvaranje gastronomske prepoznatljivosti .

Više o gostima i panelistima možete pronaći u programu.

Poziv na predavanje Michelinovog kuhara,  Emanuela Scarella

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, imamo čast ugostiti eminentnog   Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella, koji će nam predstaviti nove trendove u gastronomiji, podijeliti sa Vama svoja znanja i vještine. Posebno ističemo da smo na ovo predavanje pozvali sve ugostiteljske škole iz RH da dovedu učenike.

Zajednička večera 27. studenoga, nedjelja

Pozivamo sve zainteresirane da se opuste uz prigodan program te iznenađenja. Navečer  u Hotelu „Le Meridien Lav“ s početkom u 20:00 sati za sve sudionike pripremili smo zajedničku večeru uz klasično poslužen menu. Vina tijekom večere osigurali su naši dugogodišnji partneri „Udruga Graševina Croatica“, koji će donirati vina za ovu prigodu.

Cijena večere iznosi 300 kn koju je kako je navedeno potrebno „naručiti“ preko registracije na webu, link: http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA

Ostale informacije o Kongresu i načinu prijave na http://web.penta-pco.com/GIG29 i www.hok.hr

Kontakt u HOK-u: Krešimir Tomić
Telefon : 01/ 4806 631; 4806 666 - centrala
e-mail: cehovi@hok.hr;  kresimir.tomic@hok.hr

Radna verzija programa u privitku:
29-kongres-program-radna-verzija