Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Poziv na tradicionalnu 28. konferenciju za trgovce i proizvođače MAGROS 2016

Konferencija za proizvođače i trgovce - MAGROS 2016. na temu: Procesi konsolidacije hrvatskoga tržišta, održat će se 12. listopada u Zagrebu, dvorana KRAŠ, Ravnice, s početkom u 9.30 sati.

Organizatori: Suvremena trgovina i Hrvatska gospodarska komora

Suorganizatori: Zaklada Konrad Adenauer i AHK

Pokrovitelji: Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska obrtnička komora

Organizacijska podrška: KRAŠ

Smart partner: IBM

Dosad održani skupovi MAGROS, a napose MAGROS 2013, 2014. i 2015, neposredni susreti proizvođača i trgovaca, pokazali su koliko je važno organizirati takve susrete povezivanja, jer je  očito  pomanjkanje dijaloga zainteresiranih aktera u gospodarstvu veliki i trajan nedostatak u našoj gospodarskoj i društvenoj praksi.

Ovogodišnji MAGROS 2016 produbljuje pitanja devastacije urbanih središta i potrebe njihovog oživljavanja, ali i zapostavljanja razvoja u ruralnim i manje razvijenim područjima. Svjedoci smo određenih preslagivanja na hrvatskom tržištu, jasnijeg profiliranja, ali i sve izraženijeg utjecaja inozemnih trgovačkih lanaca na strukturu asortimana u prodajnim objektima. Sve je očitije da nam brze promjene u trgovini ne prati upravljački kadar, a isto tako sporo se odvijaju potrebne promjene u sustavu obrazovanja u cjelini, pa time i potrebnih kadrova u trgovini. Očekuje se 250 – 300 sudionika.

Teme za uvodničare:
-Što se mijenja na hrvatskom tržištu?
-Dualni sustav obrazovanja za trgovce
-E-trgovina: projekt Abrakadabra

Bi će organiziran i panel: TRENDOVI U RAZVOJU TRGOVINE I PROIZVODNJE - Međusobni odnosi, kako dalje? Novi formati na maloprodajnoj pozornici

Organizacija skupa zamišljena je uz prisustvovanje i aktivno sudjelovanje najvažnijih institucija odgovornih za ova područja: Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca, HBOR-a i HAMAG Bicro-a. Skup pripremamo uz aktivnu podršku Zaklade Konrad Adenauer, Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore i partnera IBM-a.

Sudionici Konferencije bit će tvrtke i obrti, proizvođači i trgovci, predstavnici gospodarskih udruženja (komora i poslodavaca) i nadležnih državnih institucija (ministarstava i agencija) iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Poziv za sudjelovanje objavljen je na http://www.suvremena.hr/30000.aspx

Molimo obrtnike trgovce da se prijave putem aplikacije na kraju poziva (gore navedenog linka), a kotizacija se ne odnosi na obrtnike, s obzirom da je Hrvatska obrtnička komora jedan od pokrovitelja ove konferencije. Molimo samo da u Napomenu upišete član Ceha trgovine HOK-a.

U privitku program MAGROS 2016.

program-za-magros-2016