Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Poziv na Okrugli stol ˝Regulacija rada trgovina nedjeljom˝

Hrvatska obrtnička komora i Ceh trgovine HOK-a organiziraju Okrugli stol na temu: ''Regulacija rada trgovina nedjeljom'', koji će se održati u utorak, 17. ožujka 2020. godine u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Ilica 49, Zagreb, s početkom u 10:30 sati.

Okrugli stol otvorit će Ministar gospodarstva poduzetništva i obrta, Darko Horvat s uvodnim izlaganjem gdje će prezentirati stav Ministarstva o radu nedjeljom.

Cilj okruglog stola je otvoriti javnu raspravu o regulaciji rada nedjeljom na način da se ne diskriminira ni jedna skupina gospodarstvenika s posebnim naglaskom na sektor trgovine. Imajući u vidu da je trgovina usko povezana s turizmom, koji je jedan od glavnih pokretača gospodarstva u Hrvatskoj, te također uzevši u obzir da obije grane zapošljavaju velik broj ljudi, rasprava o ovoj temi od iznimnog je značaja u aktualnom trenutku za hrvatsko gospodarstvo. Iznošenjem različitih viđenja o ovoj temi, cilj nam je doprinijeti rasvjetljavanju otvorenih pitanja, predložiti modalitete rješavanja detektiranih problema i potaknuti mjerodavne na aktivnosti koje će voditi računa o dobrobiti hrvatskog gospodarstva.

Prije i nakon Okruglog stola održat će se prezentacije ˝The future of retail in city centers˝ ("Budućnost maloprodajnih trgovina u gradskim središtima˝) - član Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, Istvan Komoroczki i ˝Primjena elektroničkih računa u modernom poslovanju trgovaca˝- DB informatika, Branko Zubak.

Zbog ograničenog broja mjesta, obvezna je prijava na e-mail: filip.mance@hok.hr , najkasnije do petka, 13. ožujka 2020. godine.

IZVOR: HOK