Udruženje obrtnika Nova Gradiška

8. Konferencija za male trgovce obrtnike

8. Konferenciju za male trgovce obrtnike s temom – VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU – Aktualni izazovi i mogućnosti za obrtnike i trgovce, organiziraju poslovni časopis – Suvremena trgovina i HOK, 19. rujna 2017. u Zagrebu, Ilica 49, velika dvorana HOK-a s početkom u 10:30 sati.

Kroz tri Panela, ove će se godine govoriti o aktualnoj problematici trgovaca obrtnika.

I Panel: Opstanak malih trgovaca i obrtnika u središtima gradova – Uloga lokalne uprave i samouprave, trebao bi potaknuti pitanja povratka trgovina u središta gradova. Nastavak je to rasprave na temu MAGROSA od prije dvije godine, kad se počelo govoriti o napuštenim središtima gradova i selidbe trgovačkih radnji u velike shoping centre izvan gradskih središta. Svjetski trend upravo je povratak u centre gradova te vraćanje života što ima veliki utjecaj, kako na lokalno stanovništvo, tako i na turistička zbivanja pojedinih sredina koje od toga dobar dio godine žive. Sam naziv VRATIMO GRADU SADRŽAJE I DUŠU, govori o težnji konferencije da se na sve načine razmotri kako do toga doći.

II Panel: Problemi kartičnog poslovanja – PSD2, govorio bi o problematici, ali i o rješenjima koja se nude u pojednostavljenju korištenja tehnologija plaćanja, kad su u pitanju manji formati dućana.

III Panel: Utjecaj Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi, komentirao bi novosti zakonske regulative na tom važnom području konkurentnosti.

Na skupu će sudjelovati i predstavnici državne uprave, predstavnici znanstvenih institucija i ustanova, predstavnici županijskih obrtničkih komora, dužnosnici Hrvatske obrtničke komore te predstavnici medija.  Očekuje se i nazočnost predstavnika Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva financija, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, gradonačelnika Zagreba, gradonačelnika Ljubljane, županijskih čelnika i drugih uglednih gostiju.

S obzirom na zanimljivost tema i važnost problematike, značajni dio vremena predviđenog programom, rezerviran je za raspravu, tijekom koje će sudionici moći iznijeti svoja mišljenja i stavove.

Zbog ograničenog broja mjesta, rezervirajte na vrijeme svoje mjesto u dvorani na info@suvremena.hr .

ULAZ JE SLOBODAN

Informacije vezane uz 8. Konferenciju za male trgovce obrtnike bit će dostupne na internet stranicama Hrvatske obrtničke komore: www.hok.hr.