Udruženje obrtnika Nova Gradiška

Raspisani natječaji za dvije mjere iz vinske omotnice

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je nove natječaje za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018., i to za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina i mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda.

Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina - prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 3 milijuna eura. Minimalni iznos potpore po projektu je 5.000 eura.

Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda - korisnici mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak / poreza na dobit. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su 1,5 milijuna eura, a minimalni iznos potpore po projektu je 5.000 eura.

Rok za podnošenje prijava je 21. prosinca 2015. godine.

Više o samim Natječajima i Pravilnicima o provedbi mjera možete pronaći na web stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju

http://www.apprrr.hr/vinska-omotnica-1033.aspx