Udruženje obrtnika Nova Gradiška

HOK u programu projekta „Agro – financijske akademije“

Gospodarska djelatnost u poljoprivredi može se obavljati i kroz obrt, pa se Hrvatska obrtnička komora uključila u program s temom „Započinjanje djelatnosti u poljoprivredi – otvaranje paušalnog obrta“

„Agro – financijska akademija“ projekt je Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) koji se sastoji od niza radionica za poljoprivrednike diljem Hrvatske, s ciljem savjetovanja u vezi s pokretanjem poslovanja, mogućnostima financiranja, privlačenja sredstava iz EU fondova te izradi poslovnog plana.

S obzirom da se gospodarska djelatnost u poljoprivredi može obavljati i kroz obrt, Hrvatska obrtnička komora uključila se u program s temom „Započinjanje djelatnosti u poljoprivredi – otvaranje paušalnog obrta“. Đurđica Mostarčić, predsjednica Sekcije računovođa HOK-a, kroz izlaganje o paušalnim obrtima poljoprivrednicima govori o svim prednostima takvog izbora poslovanja.

Obrt je samostalno i trajno obavljanje dopuštenih gospodarskih djelatnosti od strane fizičke osobe sa svrhom postizanja dohotka koji se ostvaruje proizvodnjom, prometom ili pružanjem usluge na tržištu. U obrtu je dopuštena svaka gospodarska djelatnost koja nije zakonom zabranjena. Između ostalog obrt može proizvoditi i prodavati vlastite proizvode, ali i tuđe, čime obrt registriran za obavljanje poljoprivredne djelatnosti nudi više mogućnosti.

Više o samom projektu, datumima i mjestu održavanja pogledajte na: https://komora.hr/projekti/agro-financijska-akademija/?fbclid=IwAR3oQQf5alHMV4heiJAN1dabTwmNQcHSpZDdTqZnB73qaYj10TRhWVZgP9Q

Izvor : HOK