Udruženje obrtnika Nova Gradiška

3. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu, 29. rujna 2017. godine

U Zagrebu se 29. rujna 2017.  godine (petak) s početkom u 09:00 sati, u Velikoj dvorani Matice Hrvatskih obrtnika, Hrvatska obrtnička komora, Ilica 49, održava 3. Susret graditelja Hrvatske obrtničke komore u sklopu godišnje EU konferencije Europske udruge graditelja na temu sigurnosti i zaštite na radu.

Hrvatska obrtnička komora svim zainteresiranim graditeljima i obrtnicima čiji je posao vezan uz graditeljsku struku, upućuje poziv na dolazak na ovo važno godišnje okupljanje struke, koje je uvijek dobra prilika za razmjenu znanja i iskustava.

Europska udruga graditelja (Europeans Builders Confederation - EBC) je stručno interesna organizacija osnovana 1989. kako bi predstavljala, branila i promovirala interese mikro, malih i srednjih poduzeća i obrtnika u graditeljskom sektoru u uskoj suradnji s komorama i drugim nacionalnim organizacijama i strukovnim udruženjima. Uz pet pridruženih članica i partnerskih organizacija, Europska udruga graditelja predstavlja čak 2 milijuna obrtnika i malih poduzeća na razini EU, čime obuhvaća veći dio europskog graditeljskog sektora.

Jedna od glavnih tema o kojoj će se raspravljati na konferencije je: Kako pomoći graditeljskim obrtima i poduzetnicima u prilagođavanju legislativi o zdravlju i sigurnosti na radnom mjestu (OSH Legislation)?

U uvodnim obraćanjima na ovu temu, prisutnima će se uz predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutuna Ranogajca i predsjednika Europske udruge graditelja Patricia Liebusa obratiti i Marianne Thyssen, povjerenica EU komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja, vještine i mobilnost rada. Također, u radnom dijelu konferencije, očekuju se stručna izlaganja predstavnika krovnih EU institucija, kao i predstavnika ključnih hrvatskih institucija u ovom sektoru. U panel raspravi sudjelovati će hrvatske predstavnice u EU parlamentu, uz već spomenute predstavnike domaćih i EU institucija.

Pri kraju članka dostavljamo program događanja sa satnicom. Za više informacija možete se obratiti Hrvatskoj obrtničkoj komori na kontakte: 01/480-6626, 01/480-6619 i mail: matija.duic@hok.hr i cehovi@hok.hr .

EBC_HOK Godisnja konferencija 2017 Zagreb_Program 2017-07-17 hr