Udruženje obrtnika Nova Gradiška

U Udruženju obrtnika Nova Gradiška održan seminar češljanja i izrade tradicijskih frizura

U prostorijama Udruženja obrtnika Nova Gradiška, u nedjelju 05.11.2017. godine, održan je seminar češljanja i izrade tradicijskih frizura. Seminar su organizirali Udruga čuvara pučke kulturne baštine “Tkanica” Nova Gradiška i Ceh frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Nova Gradiška.

Cilj seminara bio je sačuvati stare tehnike i oblike izrade frizura, ujediniti tradicionalno i moderno te sve to primijeniti na suvremenim frizurama. Na seminaru su prezentirani načini češljanja djevojačkih tradicijskih frizura koji su bili karakteristični za istočni dio Brodsko posavske županije i Pauriju.

Seminar je okupio četrdesetak frizera i članova kulturno umjetničkih društava sa područja novogradiškog kraja. Načine češljanja prezentirale su članice kulturno umjetničkih društava, gđa. Manda Pavelić iz Brodskog Varoša i gđa. Đurđica Šolić iz Požege.

Predsjednica Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika, gđa. Božica Kedačić i predsjednik udruge Tkanica, g. Milan Rosić, zadovoljni su odazivom i zainteresiranošću za održani seminar.